kapuśniaczki nie tylko z kapustą
środa, marca 01, 2017
Postanowiliśmy się pobawić w kuchni i urozmaicić farsz do kapuśniaczków, był z kapustą i cebulką oczywiście, ale poza tym jeszcze z soczewicą i warzywami oraz cieciorką. Często używamy soczewicy, ciecierzycy czy fasoli zamiast mięsa, można je doprawić podobnie jak kurczaka tak jak się każdemu podoba.
Powstały nie tylko małe krokieciki do barszczu, ale również dużo większe, przypominające kształtem struclę.
2 comments
Pomysł na kapuśniaczki super i nowe farsze....muszę i ja po eksperymentować.
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają te ciasta i strucla wyłaniające się z ciemnego tła na intrygującym papierowym podkładzie czyli draperii !
Wygląda jak strucla, ale struclą nie jest, robi się znacznie szybciej i smakuje bardziej jak te małe paszteciki, ma mniej ciasta, więc mi bardzo smakuje. Papier do pieczenia, ten brązowy, nadaje się ie tylko do pieczenia, bo wiele rzeczy na nim ładnie wygląda ;)
Usuń