kapuśniaczki nie tylko z kapustą

środa, marca 01, 2017

Postanowiliśmy się pobawić w kuchni i urozmaicić farsz do kapuśniaczków, był z kapustą i cebulką oczywiście, ale poza tym jeszcze z soczewicą i warzywami oraz cieciorką. Często używamy soczewicy, ciecierzycy czy fasoli zamiast mięsa, można je doprawić podobnie jak kurczaka tak jak się każdemu podoba.


Powstały nie tylko małe krokieciki do barszczu, ale również dużo większe, przypominające kształtem struclę.

You Might Also Like

2 comments

  1. Pomysł na kapuśniaczki super i nowe farsze....muszę i ja po eksperymentować.
    Smakowicie wyglądają te ciasta i strucla wyłaniające się z ciemnego tła na intrygującym papierowym podkładzie czyli draperii !

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wygląda jak strucla, ale struclą nie jest, robi się znacznie szybciej i smakuje bardziej jak te małe paszteciki, ma mniej ciasta, więc mi bardzo smakuje. Papier do pieczenia, ten brązowy, nadaje się ie tylko do pieczenia, bo wiele rzeczy na nim ładnie wygląda ;)

      Usuń

Popularne Posty

Ja na Facebooku

Flickr Images