szpinak z fetą

sobota, stycznia 07, 2017

Wczorajszy szpinak trafił dziś na talerz z dodatkiem fety i czosnku, przybrany czerwoną cebulą i jednym listkiem surowego szpinaku i pistacjami, które ostatnio zjadam w ogromnych ilościach.


Ze specjalną dedykacją dla wszystkich którzy lubią zielone jedzonko :)



You Might Also Like

4 comments

  1. Fajny pomysł z dodaniem czerwonej cebuli.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dla tych co nie lubią cebuli, to nie trzeba jej konsumować ;)

      Usuń
  2. Szpinak bardzo lubię i dlatego chętnie podglądam nowinki dotyczące podawania tego warzywa. Nie wiem dlaczego większość ludzi nie akceptuje zielonych liści...
    Kompozycja i kolorystyka wyszukana jak zawsze!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeżeli je się sam szpinak, bez dodatków, to często smakuje jak trawa, stąd może pojawić się awersja. Pamiętam z dzieciństwa, że uważałam go za paskudną, bezsmakową ciapę, a jeszcze słyszałam: "Zjedz, zjedz, bo jest bardzo zdrowy." Jak tu nie mieć traumy?

      Usuń

Popularne Posty

Ja na Facebooku

Flickr Images