świąteczna melva

poniedziałek, grudnia 26, 2016

Może zacznę od tego, że miałam problem ze znalezieniem polskiej nazwy i dotarłam do pdfa z wyjaśnieniami, który mówi, że jest to ryba z rodziny makrelowatych (jak tuńczyk, czy makrela). W smaku i konsystencji bardziej przypomina mięso niż delikatną, białą rybę. Krzyś dodał wczoraj świąteczne akcenty - czerwony pieprz i rozmaryn.


Po wigilii trochę spasowaliśmy z dodatków, więc była z domowym chlebkiem.


You Might Also Like

2 comments

  1. rybka wygląda świetnie a ja lubię rybki

    OdpowiedzUsuń
  2. Zastanawiałam się nad bardzo trafnym wyeksponowaniem dania .Takie niecodzienne budowanie nastroju różnymi elementami jak czerwona serwetka czy płaska czarna apla podkreślają to co dzieje się na talerzu. Gratuluję!

    OdpowiedzUsuń

Ja na Facebooku

Flickr Images